Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kris för Bonzun – måste få in nya pengar snabbt

Artikel bild
Bonnie Roupé, grundare Bonzun.

Fertilitetstjänsten Bonzun tyngs av konkursen i dotterbolaget Learning 2 Sleep. Nu tvingas Bonnie Roupés skapelse till krisåtgärder.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Styrelsen i Bonzun har idag beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning, vilket görs när bolagets egna kapital understiger hälften av bolagets registrerade aktiekapital. Det meddelar Bonzun i ett pressmeddelande. 

Kontrollbalansräkningen visar att Bonzuns eget kapital uppgår till minus 13,2 miljoner kronor. Huvudorsaken till det negativa egna kapitalet är en nedskrivning av bolagets innehav i sömnbolaget Learning 2 Sleep, som gick i konkurs i januari, och en nedskrivning av aktierna i dotterbolaget Bonzun Health Information. Det bolaget såldes till en symbolisk summa i juni 2024. 

Bonzun var största ägare i Learning 2 Sleep och tog efter konkursbeskedet en nedskrivning på 19 miljoner kronor.

Bakom Bonzun står entreprenören Bonnie Roupé. Hon lanserade redan 2014 en gravidapp på den kinesiska marknaden och utvecklade sedermera tjänsten Bonzun som vänder sig till kvinnor som går igenom en IVF-behandling. Idag har hon lämnat över vd-posten till Håkan Johansson

Bonzun har kallat till en extra bolagsstämma den 27 augusti för att besluta om en riktad kvittningsemission för att öka bolagets aktiekapital med 1,8 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer