Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klarna köper havererad konkurrent: ”Ska ta det till nya nivåer”

Artikel bild
Sebastian Siemiatkowski, Klarna. Foto: Press

Svenska fintechjätten köper den kraschade marknadsettan.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Klarna meddelar under onsdagen att fintechjätten köper upp betalbolaget Laybuys tillgångar i Nya Zeeland. Laybuy havererade i juni och Klarnas plan är att dra igång verksamheten igen inom de närmaste veckorna, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

”Laybuys har etablerat sig som ett uppskattat varumärke i Nya Zeeland och vi är spända på att bygga på de grunderna för att ta Laybuys till nya nivåer under Klarnas paraply”, säger Klarnas kommersiella chef David Sykes i en kommentar.

Laybuy har ägt marknaden för köp nu, betala senare i Nya Zeeland. Bolaget har en halv miljon kunder, vilket kan jämföras med Klarnas 85 miljoner. 

Det framkommer inte vad Klarna har betalat för Laybuy. Men redan förra året spekulerades det om att en affär var på gång. Men då gick den inte i lås. 

Enligt den nyzeeländska sajten Interest så kommer verksamheten i Nya Zeeland framöver drivas under Klarnas varumärke. Men Klarnas globala kommunikationschef Filippa Bolz skriver att ”Laybuy-varumärket kommer att finnas kvar tillsvidare under Klarna-paraplyet”. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

 

Läs mer