Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppgifter: Svalt intresse för att investera i Northvolt – jagar 15 miljarder

Artikel bild
Peter Carlsson, grundare och vd för Northvolt. Foto:TT

Rubrikerna har varit många och negativa. Det har varit en mardrömssommar för Northvolt – som nu har problem med sin miljardemission, erfar DI.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Batterijätten Northvolt har haft planer på att ta in drygt 15 miljarder kronor. Men intresset är svalt, erfar Dagens Industri. Detta efter sommarens händelser.

Det handlar om storkunder som hoppat av, olyckor och incidenter, misstänkta brister i arbetsmiljön och flera uppmärksammade dödsfall i personalen som polisen utreder.

Det handlar också om den låga produktions- och tillväxttakten, förseningar i den första fabriken i Skellefteå och nedskalade internationella expansionsplaner. 

I början av juli sa vd:n Peter Carlsson att han överväger att dra i handbromsen. 

”Vi har varit lite för aggressiva i våra expansionsplaner och det är det vi nu ser över”, sa han till DI. 

Enligt uppgifter till DI har Northvolt haft som mål att få in en till stor biltillverkare som investerare men inte lyckats.

Northvolts kommunikationschef Matti Kataja dementerar uppgifterna att emissionen har lagts på is. 

”Precis som vi tidigare har berättat så arbetar vi med en större kapitalanskaffning, och det arbetet pågår. Vi upplever ett starkt stöd från våra aktieägare såväl som våra kunder, och vi siktar på att återkomma med mer information innan året är slut”, skriver han. 

Det är inte direkt första gången Northvolt avsett fylla kassan. I januari i år plockade Northvolt in 5 miljarder kronor. För exakt ett år sedan tog bolaget in 12 miljarder kronor via en konvertibel. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer