Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Learnster ska utveckla AI och ut i världen – tar in över 30 miljoner

Artikel bild
Foto: Pressbild

De kommer bli framtidens vinnare.

Det säger investeraren och nybakade ordföranden, Kinneviksveteranen Tom Nyman, när Learnster fyller kassan.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Learnster, ett bolag som levererar lärplattformar, tar in 31 miljoner kronor i en nyemission där bolaget värderas till 166 miljoner kronor, enligt DI. Pengarna ska användas till att bland annat utveckla AI-produkter samt accelerera bolagets tillväxt genom internationell expansion, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Finansieringen leds av Tom Nyman Holding och backas av Söderberg & Partners samt Subvenio Invest. I samband med kapitalanskaffningen träder Kinneviksveteranen Tom Nyman in som ordförande.

“Jag är glad över att kunna leda denna finansieringsrunda och vill verkligen vara med och förändra sättet kunskap förvärvas på. Jag är övertygad om att individer och organisationer som använder AI och ny teknologi för att hela tiden lära sig nytt kommer att bli framtidens vinnare”, säger han i en kommentar.

Enligt Learnsters vd Thomas Kraft har de återkommande årliga intäkterna, ARR som det förkortas, vuxit med i snitt 55 procent de senaste åren.  I dag ligger siffran på 40 miljoner kronor och siktet är inställt på att uppnå ARR på 100 miljoner redan nästa år. 

2022 hade Learnster en omsättning på 37 miljoner kronor med en förlust på nära 9 miljoner kronor. Det senaste räkenskapsåret ökade bolaget till 43 miljoner kronor i omsättning med en förlust på 11 miljoner kronor.

 

Läs mer