Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Boozt öppnar böckerna – tackar för det fina vädret

Artikel bild
Foto: Press

E-handelsbolaget Boozt accelererar och tar marknadesandelar. Men dämpar sina egna prognoser.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det svenskdanska e-handelsbolaget, med bas i Malmö och Köpenhamn, redovisar en omsättning om 1.872 miljoner kronor under andra kvartalet.

Det motsvarar en tillväxt på 11 procent – en acceleration från första kvartalets ökning om 6 procent. 

Bolagets vd Hermann Haraldsson säger att marknaden fortfarande är utmanande men att bolaget tar marknadsandelar. Han tackar även högre makter:

"När det blev bättre väder i regionen förbättrades andra kvartalets tillväxt, och återigen är jag glad att se att vi fortfarande attraherar många nya kunder trots ett dämpat köpmönster", skriver han i rapporten. 

Rörelseresultatet var 79 miljoner kronor, en uppgång från 66 miljoner motsvarande period förra året. Exklusive vissa engångskostnader var rörelseresultatet 92 miljoner motsvarande en marginal om 4,9 procent, att ställa mot 86 miljoner kronor respektive 5,1 procent andra kvartalet 2023.

"Lönsamheten är fortsatt stabil men den gick ner något under kvartalet jämfört med föregående år. Ändå tror jag att vi är på god väg att uppnå vårt mål om att ha en justerad rörelsemarginal på 10 procent om fem år",  skriver Hermann Haraldsson.

Bolaget gör vissa förändringar av sin helårsprognos som snävas in åt det mer negativa hållet. Bolaget tror nu att omsättningstillväxten under helåret 2024 kommer att ligga i intervallet 7-11 procent, mot tidigare 5-15 procent. Den justerade rörelsemarginalen på helåret tros nu bli 5,2-5,7 procent. Tidigare bedömning var 5,2-6,0 procent. 

Läs mer