Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

SaaS-bolaget Oneflow tar in 90 miljoner – för att satsa på AI

Artikel bild
Anders Hamnes, vd och grundare Oneflow

Experten på digitala kontrakt fyller kassan med färska miljoner.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

SaaS-bolaget Oneflow har under gårdagskvällen tagit in 90 miljoner kronor i en nyemission, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

Nyemissionen tecknades av bland annat styrelseordföranden Lars Appelstål, Greenfield, som är kopplat till styrelseledamoten Bengt Nilsson, samt av Spintop. Såväl nya som gamla institutionella investerare deltog också. Bland dem kan Andra AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Cicero Fonder nämnas.

Emissionskursen landade på 35,10 kronor per aktie, exakt lika mycket som aktien stängde på under torsdagskvällen. Totalt trycks det 2.565.000 nya aktier.

Oneflow är ett SaaS-bolag som har specialiserat sig på digitala kontrakt och har utvecklat ett system för att företag ska slippa papperstrassel. 

Bolaget gick till börsen under våren 2022 och har i år gått upp 30 procent. Fortfarande handlas den dock långt under introduktionspriset på 45 kronor per aktie.

Bolaget skriver i pressmeddelandet att kapitalet som kommer in ska användas bland annat för att stärka bolagets AI-kompetens.

Bolaget redovisade på torsdagen en omsättning på 32,5 miljoner kronor under det andra kvartalet. Rörelseresultatet på EBIT-nivå landade på minus 24,5 miljoner kronor.

 

Läs mer