Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Steve Jobs änkas lyxyacht i krasch: “Blir en dyr repa att fixa”

Artikel bild
Lauren Powell Jobs och Steve Jobs. Foto: TT

Krockade med en av världens dyraste lyxyachter utanför Neapel.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Att miljardärer gillar dyra leksaker är knappast någon överraskning. Förutom kanske rymdskepp finns det nog inga dyrare leksaker än lyxyachter. Till och med en så till synes spartansk man som Steve Jobs fixade en. Den fick namnet Venus och sägs ha ritats av Apple-grundaren själv. Han fick dock aldrig se den på riktigt utan den sjösattes efter hans död 2011. 

Yachten ägs fortfarande av Jobs änka Laurene Powell Jobs och seglar runt på världshaven. I förra veckan ankrade båten i Neapelbukten utanför södra Italien. Men den var inte ensam. I närheten fanns en av världens mest kända lyxyachter, Lady Moura, som ägs av den mexikanske miljardären Ricardo Salinas. Lady Moura är känd för sin enorma lyx och har bland annat en berömd matsal, ett stort spa, helikopterplatta, bio, disco, läkarmottagning och ett bageri.

Jobs yacht kanske inte är lika imponerande men är ändå över 80 meter lång och är kanske inte så förvånande designad för att likna en Apple-produkt.

Att parkera en så stor båt är något helt annat än att fickparkera en Fiat Punto. Det gäller att anpassa längden på ankarkättingen så att man inte kommer för nära andra båtar.

Det misslyckades besättningen på Venus med i förra veckan. I en film som publicerats på Ricardo Salinas Instagram ses Venus driva till synes planlöst, rakt mot Lady Moura. Trots rop både på radio och i luften väjer båten inte undan utan kraschar rakt in i sidan på Lady Moura. 

Skadan ska inte ha blivit så stor utan Ricardo Salinas beskriver det mer som en repa.

“Men en repa som blir dyr att fixa” kommenterade Salinas händelsen med ett skratt.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer