Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Total tystnad från Tommy Eklund på Fortnox

Artikel bild
Tommy Eklund avgående vd Fortnox.

På tisdagsmorgonen hoppade Tommy Eklund av som vd på Fortnox. Sedan dess har det varit locket på från den vanligtvis pratglada toppchefen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Det smällde en bomb på Stockholmsbörsen på tisdagsmorgonen. Tommy Eklund lämnade posten som vd på bokföringsjätten Fortnox efter fem år på posten. 

Telefonerna gick varma på ekonomiredaktionerna men Fortnox styrelseordförande och storägare Olof Hallrup tonade ner händelsen. 

“Lyssna nu noga – han har gjort ett fantastiskt jobb” sa Hallrup på förmiddagen till Breakit.

“Men det tar på krafterna att jobba så hårt som Tommy har gjort. Det har jag full respekt för”.

Det hastiga beskedet och att Eklund lämnade på dagen skapade oro på marknaden och aktien föll med över 10 procent i tisdagens handel. Med det har ett värde på nästan 4 miljarder kronor gått upp i rök.

Trots det, och att Eklund faktiskt äger aktier värda runt 20 miljoner kronor, har det varit knäpptyst från huvudpersonen under dagen. 

Breakit, och säkerligen andra redaktioner, har försökt få tag i honom men varken fått svar på sms eller telefon – detta gällde åtminstone vid 15-tiden på tisdagen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer