Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Trump mötte Musk – efter massa teknikstrul: “Ddos-attack”

Artikel bild
Donald Trump och Elon Musk. Foto: TT

Presidentkandidaten i samtal med techmiljardären – självklart på hans egen plattform.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I natt möttes de. Den före detta amerikanska presidenten Donald Trump och Tesla-miljardären och ägaren till X, Elon Musk. 

Men det blev inte helt som planerat. Sändningen som skedde på Spaces, den talade delen av X, försenades med över 40 minuter efter massivt teknikstrul. 

När sändningen väl kom igång berättade Musk att teknikproblemen berodde på en så kallad Ddos-attack där bolagets servrar blivit överbelastade. 

Trots det var det över 1 miljon som var inne och lyssnade på samtalet enligt X:s egna siffror.

Vad fick de höra då? Ja, inte så mycket nytt. 

Trump riktade kritik mot sin motståndare i valet, Kamala Harris, gick hårt åt Joe Biden för att han inte förhindrat krigen i Gaza och Ukraina och lovade att deportera miljoner illegala invandrare från USA. 

Trump fick även frågor om mordförsöket på honom i Pennsylvania förra månaden.

“Jag visste inte att jag hade så mycket blod”, sa han bland annat.

Samtalet var också startpunkten för Donald Trumps comeback på X. Han stängdes av från plattformen, som då hette Twitter, efter attacken mot Kapitolium i samband med att Joe Biden tog över som president. Inte förrän Elon Musk köpte plattformen för två år sedan släpptes han tillbaka. Trots det har han fram tills nu bara postat inlägg på sin egen plattform Truth Social.

Elon Musk har, i likhet med många andra techentreprenörer, gått ut offentligt och stöttat Trump och även skänkt pengar för att stötta hans kampanj.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer