Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klarna vill sälja aktier – värt över 100 miljarder

Artikel bild
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Betalningsbolaget Klarna har långt gångna planer på att arrangera en försäljning av aktier, rapporterar The Information.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det handlar dock inte om nya aktier i en emission, utan om befintliga aktier, så kallade “secondaries” på finansspråk. Säljare kan därmed vara ledningspersoner, andra anställda och investerare som av olika anledningar vill minska sitt innehav. 

The Information, som hänvisar till flera olika källor med insyn, skriver också att Klarna i och med försäljningen innan den planerade börsnoteringen under nästa år kan få ett kvitto på en lämplig värdering, och att den förhoppningsvis ligger högre än de 7 miljarder dollar som var fallet vid förra kapitalrundan. 

Tidningen skriver att värderingen i denna försäljning troligen kommer att ligga kring 10 miljarder dollar, eller högre, och den prognosen baseras på prisuppgifter i gråhandeln samt på värderingar som stora fonder nyligen gjort av sina Klarna-innehav. 

Klarna har enligt uppgifterna anlitat investmentbanken Goldman Sachs för ändamålet och redan tagit kontakt med potentiella köpare. 

Klarna har inte kommenterat frågan, skriver The Information. 

Läs mer