Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppdaterad: Dödsfallet kopplat till Northvolt en "tragisk drunkningsolycka på fritiden"

Artikel bild
Peter Carlsson är vd för Northvolt. Northvolts fabrik i Skellefteå.

Polismyndigheten rapporterade vid lunchtid på tisdagen om att ytterligare ett dödsfall inträffat bland de anställda på batterifabriken i Skellefteå. Senare på dagen kom förklaringen till dödsfallet. Det handlar om tragisk drunkningsolycka som inträffat på fritiden.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Northvolt har skakats av flera arbetsplatstragedier. Inom loppet av sex månader har tre anställda dött efter arbetspass på fabriken i Skellefteå. 

I ett pressmeddelande skriver nu polisen på sin hemsida att ännu ett dödsfall och ett "akut sjukdomstillbud" upptäckts.

"Personen jobbade på samma arbetsplats men har dött utanför arbetsplatsen", säger Patrik Åström som jobbar med polisens utredning till Aftonbladet.

I ett mail till SVT skriver Northvolts kommunikationschef Matti Kataja att det handlar om en tragisk drunkningsolycka som inträffade på fritiden. I mailet tillägger Matti Kataja:

”Det vore bra om polisen kunde vara tydliga med detta för att undvika spekulationer då uppgifterna självklart skapar oro och leder till ytterligare ryktesspridning”.

Samband har ej hittats

Mellan de tre första dödsfallen har polisen i dagsläget inte hittat några samband.

”I nuläget finns inget konkret samband mellan någon av händelserna. Vi har heller inte kunnat klarlägga vad som orsakat händelserna.”

På Polisens hemsida framgår det även att det inte finns någon brottsmisstanke. Man väntar samtidigt på svar från tidigare begärda analyser. 

"Vi önskar att vi visste mer, just nu går vi väntans tider. Vi väntar på analyserna, det är de som i slutändan kan fälla något avgörande. Antingen så har de hittat något, eller så har de inte det", säger Patrik Åström.

Läs mer