Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Börsfrossa i Stockholm – här är techbolagen som faller mest

Artikel bild
Investerarna på börsen biter på naglarna.

Under natten föll börsen i Tokyo med över 12 procent och när aktiehandeln inleddes i Stockholm pekade kurserna skarpt nedåt.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Redan på fredagen skakade det till rejält på världens börser efter att den amerikanska jobbstatistiken överraskat negativt. Stockholmsbörsen reagerade med en nedgång på över 3 procent och under natten till måndagen fortsatte oron att sprida sig. 

Värst var det i Japan där Tokybörsens Nikkei-index gick ner hela 12,4 procent – och på måndagsmorgonen hakade de europeiska börserna på. 

När handeln öppnade på måndagsmorgonen i Stockholm föll OMXS30 med omkring 4 procent. Liknande fall syntes på alla andra stora marknadsplatser i Norden och Europa. 

De svenska techaktierna föll på bred front, likt alla andra sektorer på måndagen. It-säkerhetsbolaget Yubico rasade 11 procent, Storytel nästan lika mycket och e-handelsgrupperna BHG och Lyko tappade kring 8 procent. Fortnox, Kinnevik och Qliro rasade cirka 6 procent för att ta ytterligare exempel. 

För den svenska tech-sektorn kan börsraset få stora konsekvenser - Breakits Martin Hävner analysera följderna här i en analys.

 

Läs mer