Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Spotify-chefen vill se fler kvinnor och utlandsfödda i tech: “Fantastiskt höga betyg”

Artikel bild
Katarina Berg är HR-chef på Spotify. Foto: Erik Wisterberg och TT.

Det finns sätt som Sverige kan öka sin konkurrenskraft.
Det säger Spotifychefen Katarina Berg. Här är hennes recept!

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Riskerar Sverige att halka efter andra länder när det kommer till innovationskraft? Kanske är det så. I ett globalt AI-index kommer Sverige på först 17:e plats. Inte ens topp tio alltså. 

Men det behöver inte vara för sent ändå. Sverige har en chans att haka på och till och med leda den tekniska utvecklingen. Det säger Spotify-veteranen, streamingbolagets mångåriga HR-chef, Katarina Berg i en intervju i Tidningen Näringslivet

Hon tror att Sverige kan göra skillnad och bli den lilla humlan som flyger mot alla odds. Detta genom att kombinera teknik med mjuka värden och öppet ledarskap. Hon nämner också rekrytering av talang med fler perspektiv, att få in fler flickor och nyanlända i teknikämnena. 

“Vi vet att skolbetygen både för tjejerna och för de nysvenska oftast är fantastiskt bra, så då handlar det inte om kunskapsnivån i till exempel teknik och naturkunskap utan om något annat, som självförtroendet”, säger hon. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer