Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Styrkebesked från Storytel inför vd-bytet – vänder till vinst

Artikel bild
Storytels vd Johannes Larcher. Foto: TT/Press

Så går det för ljudboksjätten – svart på vitt.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Under tisdagsmorgonen lämnade ljudboksjätten Storytel rapport för det andra kvartalet. 

I perioden ökade bolaget intäkterna med 8 procent, står det att läsa i delårsrapporten. Det justerade rörelseresultatet ökade med 178 procent till 128 miljoner kronor. Rörelseresultatet kom in på 47 miljoner kronor, att jämföra med minus 29 miljoner kronor samma period förra året.

“Genom att leverera det bästa resultatet i Storytels historia under detta kvartal visar vi återigen på effekten av vår strategi att fokusera på lönsam tillväxt”, kommenterar den avgående vd:n Johannes Larcher.

Antalet betalande kunder växte till 2,3 hos Storytel, Mofibo and Audiobooks.com, visar rapporten.

Storytel behåller guidningen för helåret 2024. Bolaget räknar med en organisk intäktstillväxt på runt 10 procent.

Ny vd, ny styrelse

Dagens rapport följer ett händelserikt första halvår för bolaget. 

I januari kom ljudboksbolaget med ett stort nyhetspaket, inklusive besparingar, nedskrivningar och nya mål.

I slutet av april som beskedet kom att vd:n Johannes Larcher lämnar posten efter två år. Därtill stuvade bolaget om i sin styrelse. För bara en vecka sedan släpptes nyheten om vem som tar över ledarskapet på Storytel, som grundaren Jonas Tellander styrde i 17 år. Ny Storytel-vd är medieveteranen Bodil Ericsson Torp.

“Jag är otroligt glad och ödmjuk över att få ta mig an ett drömuppdrag som vd för Storytel som innehåller de komponenter som jag brinner för; berättelser, teknik, affär och ledarskap. Efter att ha följt bolagets imponerande utveckling genom åren ser jag fram emot att skapa värde för både ägare och kunder tillsammans med hela Storytel-teamet,” kommenterade Bodil Ericsson Torp sitt nya uppdrag.

 

Läs mer