Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

19 poddtips – det här lyssnar profilerna på i sommar

Artikel bild

Har du redan lyssnat på alla avsnitt av din favoritpodd? Vi bad ett gäng techprofiler om tips på bra poddar – och fick en bred mix till svar.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Hicham Chahine, vd för Ninjas in Pyjamas: "Innovation Storytellers – den är fantastisk, får tankarna att gå och inspirerande. Pharell Williams och Rick Rubins episka intervju, hittas på YouTube. Ett coolt perspektiv på kreativitet."

Mikael Pawlo, entreprenör och investerare: "Bret Easton Ellis betalpod (Patreon) är alltid intressant, Militärhistoriepodden med akademikerna Peter Bennesved och giganten professor Martin Hårdstedt förtjänar större spridning och sedan är ju Della Morta (betalpodd hos Under Produktion) med Kalle Lind och Fredrik af Trampe given lyssning. Econtalk med Russ Roberts är kanske lite teknisk stundtals, men given lyssning varje vecka, finns överallt. All-in, This week in startups och Börspodden samt givetvis Breakits egen podd som dock har uppehåll nu är måste-lyssning varje vecka, men dessa lyssnar nog alla Breakits läsare på redan."

Daniel Redgert, grundare Redgert Comms: "Under Femton av Henric Smolac är Sveriges absolut bästa intervjupodcast inom business! Jag rekommenderar framförallt avsnitten med Qliros vd Christoffer Rutgersson, Revolutionrace:s vd Paul Fischbein, Celcolabs vd Mattias Bernow, Webrock Ventures vd Joakim Pops, och sist men inte minst min stjärnkollega My-Louise Nilback som är Redgert Comms New Business Manager."

Erika Eliasson Ekberger, grundare Arith: "Jag lyssnar på många poddar men just nu tycker jag att USA-podden från Sveriges Radio är extra intressant med tanke på all dramatik inför det amerikanska valet."

Filip Samuelsson, medgrundare på Blipp och techbonde: "Framgångspodden avsnitt 3 från 2015 med Klarnas Sebastian Siemiatkowski med motivering i att det har hänt så mycket på techscenen sen 2015, känns som de är 25 år sedan och inte 10. Denna och något avsnitt till är min go to när jag ska bli inspirerad och taggad!" 

Karsten Deppert, startup-profil och serieentreprenör: "Älskar P3 Dystopia och hur de angriper stora frågor, och ger bra perspektiv från många vinklar. Annars för den lite mer optimistisk och långsiktige personen är ett tips: Science & Futurism with Isaac Arthur. Fantastiskt med perspektiv på hur civilisationen kan se ut om hundratals, miljontals, till och med miljardtals år, och perspektiv så som att mänskligheten nog inte går att få kol på (vilket är bra, om man gillar att människor finns)." 

Matilda Andersson, nyhetschef Breakit: "Nu på sommaren blir min poddkonsumtion lite annorlunda jämfört med resten av året, när många av de jag vanligen lyssnar på har uppehåll. Men kan rekommendera sommarpraten med sexologen Malena Ivarsson och Handels rektor Lars Strannegård. Jag ledsnar snabbt om jag inte känner att pratet ger mig något, men det gjorde dessa. Kan också rekommendera SvD:s serie Blenda som alltid håller hög kvalité. Och om du ännu inte lyssnat på specialavsnitten av Breakit podcast i serien #inteensam – passa på nu!". Har inte lyssnat än men Land of the Giants har kommit med en ny serie – den här gången om Disney.

Läs mer