Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nordnet ökade både omsättning och resultat

Artikel bild
Lars-Åke Norling, vd Nordnet. Foto: Press

Vd:n ser optimism bland spararna för fortsatta räntesänkningar.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Nätbanken Nordnet ökade både intäkterna och rörelseresultatet med omkring 20 procent i det andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Det visar bolagets senaste rapport. 

“Nordnet kan se tillbaka på ett mycket positivt kvartal med ett fortsatt stabilt inflöde av sparande och nya kunder, högt tempo i produktutvecklingen och ett rekordstarkt finansiellt resultat”, skriver vd:n Lars-Åke Norling om perioden.

Omsättningen blev 1,3 miljarder kronor, jämfört med 1,1 miljarder i det andra kvartalet året innan. Rörelseresultatet ökade från 729 till 904 miljoner kronor, motsvarande en ökning på 24 procent.

Lars-Åke Norling säger också att han ser en förväntan hos spararna om att aktiemarknaden ska tillföras ytterligare bränsle genom avtagande inflation och fortsatta räntesänkningar under året.

“En hoppfull inställning till ett så kallat mjuklandningsscenario har lett till ett positivt sentiment på aktiemarknaden. Förutom en hög nivå för antalet transaktioner återspeglar sig optimismen i ett högt kundintag för Nordnet. Totalt närmar vi oss nu två miljoner nordiska sparare som har valt Nordnet som plattform”, säger han.

Provisionsnettot ökade från 426 till 583 miljoner kronor, en ökning med 37 procent.

Räntenettot ökade från 634 till 691 miljoner kronor, en ökning med 9 procent.

Läs mer