Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Joe Biden hoppar av – så reagerar tech-eliten

Artikel bild

Riskkapitalister och entreprenörer har sagt sitt om beslutet.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

USA:s president Joe Biden har bestämt sig för att inte ställa upp för omval när det amerikanska folket går till vallokalerna i november. Beslutet meddelades efter att presidenten de senaste månaderna mött stor kritik från flera håll inom det egna partiet. 

Fokus har legat på Joe Bidens höga ålder och hans förmåga att utföra sitt arbete.

Flera företagsledare och investerare har nu reagerat på beskedet från Biden.

Entreprenören och investeraren Mark Cuban var snabb med att uttala sig enligt Business Insider. Han stöttade Joe Biden även efter att denne gjort ett kritiserat debattframträdande i juni, men konstaterade nu kort på X:

“Fader tid är obesegrad”.

Melinda French Gates har i sitt arbete med Bill och Melinda Gates Foundation länge engagerat sig för olika typer av filantropiskt arbete. Även hon ger sitt stöd till presidenten och på X där hon tackar honom för den här tiden:

“[Joe Biden] förtjänar otroliga mängder tacksamhet för sina många årtionden av tjänst i det offentliga och hans effektiva ledarskap i Vita Huset under en särskilt viktig tid för vår nation.”

Riskkapitalisten David Sacks har grundat Craft Ventures och han gick till hård attack mot demokraterna på X:

“Först sa de att det inte var något fel med Biden. Sen hotade de att förstöra honom om han inte hoppade av. Nu säger de att han är en hjälte. Hur kan man inte må illa av de här människorna.”

Linkedin-medgrundaren Reid Hoffman skrev istället på samma plattform att Joe Biden tog ett av de mest osjälviska besluten i modern tid från en amerikansk politiker.

“Det här är vad som är rätt för vårt land och för vår demokratiska framtid”, skrev han och lade även till att han tror att det amerikanska folket skulle göra “det rätta valet” i en kamp mellan demokraternas eventuella ersättare Kamala Harris och republikanernas alternativ Donald Trump.

Elon Musk är som bekant ägare av plattformen på vilken techledarna har tyckt till om Joe Biden. Han tog föra förvånat själv tillfället att pusha duon Donald Trump och JD Vance, eftersom att han tidigare lovat att donera en halv miljard kronor per månad till presidentutmanaren.

“Mina smartaste vänner, inklusive de som bor i San Francisco Bay-området, som har varit demokrater hela deras liv, är nu exalterade över Trump/Vance”, skrev han.

Läs mer