Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Stronger fortsätter bli mindre – lyckas inte vända till vinst

Artikel bild
Martin Hansson, vd Stronger. Foto: Press

Nytt tungt år för den forna succén.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Stronger grundades 2014 av Henrik Grundén, Juri Gendelman och Joel Almqvist. När riskkapitalbolaget Polaris 2021 köpte 51 procent av aktierna värderades hela bolaget till cirka 1,5 miljarder kronor, enligt Breakits källor. 

Men sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. 2022 började bolaget krympa och vände till en förlust på över 20 miljoner kronor. Vd Annica Rantala fick lämna och ersattes av Martin Hansson, som tidigare varit kommersiell chef på Peak.

Men det färska bokslutet från bolaget visar att det fortsatte krympa förra året. Omsättningen landade på 296 miljoner kronor samtidigt som förlusten minskades till minus 17,6 miljoner kronor.

I rapporten skriver bolaget att de fortfarande dras med ett stort lager som värderas till över 50 miljoner kronor, trots att värdet har skrivits ner med nästan 14 miljoner. Bolaget har helt enkelt, likt många e-handlare, haft svårt att få fart på försäljningen av sina kläder.

Enligt bokslutet har bolaget vidtagit åtgärder genom att gå från två till ett lager för att öka effektiviteten och skalbarheten mot kunder.

 

Läs mer