Sök ikon

Omsättningen kvar på (nästan) samma nivå för tredje året i rad – men förlusten halveras för profilbackade doftbolaget

Artikel bild
Tara Derakshan, Sniph. Foto: Press

Parfymstartupen Sniph bygger egen doftportfölj – men tillväxten går trögt.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

14,3 miljoner, 14,5 miljoner och 14 miljoner kronor. Så ser omsättningen ut för parfymbolaget Sniph åren 2021, 2022 och 2023. Doftbolaget, som grundades 2016 av Lisa Kjellqvist och Tara Derakhshan och som bland annat har Spotifygrundaren Martin Lorentzon som ägare, fortsätter takta på i ungefär samma tempo.

Bolaget har ännu inte lyckats vända till vinst men förlusten halveras till 1,9 miljoner 2023 jämfört med 4,2 miljoner kronor 2022.

Som viktiga händelser under året nämns i bokslutet att andelen egenproducerade parfymer ökat i syfte att förstärka bolagets marginaler.

Under året lanserade Sniph sex nya egenproducerade parfymer. Bolaget har nu en portfölj bestående av totalt tolv olika parfymer. Breakit har tidigare skrivit om att Martin Lorentzon, som är en av bolagets storägare, 2022 lanserade det egna parfymhuset MALO inom ramen för Sniph. I en exklusiv intervju med Breakit berättade han om projektet – och likheterna mellan att bygga ett parfymhus och en streamingtjänst.

“Ingen trodde på musik och alla har undrat varför jag håller på med parfym. Då blir jag extra motiverad och måste absolut testa både musik och doft. När folk är negativa blir jag extra intresserad och motiverad”, sa Martin Lorentzon då.

Enligt bokslutet har Sniph under 2023 även ingått avtal med en “amerikansk distributionskanal som ger Sniph en ny intäktskälla och möjlighet att växa internationellt”.

Under 2024 har bolaget som strategi att prioritera tillväxt. Under våren lanserades bland annat varumärket NEH Perfumes som beskrivs som produkter där parfym möter mindfulness.

Bolagets styrelse består bland annat av ledamöterna Annelie Nässén och Emil Angervall med Tara Derakhshan som ordförande. Matilda Grundberg är vd.

Bolaget har totalt tagit in drygt 35 miljoner kronor i riskkapital och värderas enligt ägardatabasen Eivora till 10 miljoner kronor.

Läs mer