Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Photon Sports hjälper hela Damallsvenskan – men har en bra bit kvar

Artikel bild
Anders Tånger, vd, Hanna Marklund och Michael Almebäck, Photon Sports. Foto Press

Så går det för profil-backade Skellefteå-bolaget.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Elitidrottare vill hela tiden bli bättre och till sin hjälp har de en mängd olika verktyg och tekniska lösningar. Det vill Skellefteå-bolaget Photon Sports ändra på. Bolaget, som bland annat har före detta landslagsstjärnan Hanna Marklund både på ägarlistan och i teamet, vill ersätta alla dessa verktyg som idrottare använder med ett enda. Photon Sports har därför tagit fram en 3D-kamera som mäter acceleration, hastighet och spänst och som enligt bolagets egen utsago är både billigare och enklare att använda än andra liknande lösningar.

I slutet av 2022 lyckades de teckna ett centralt avtal med hela Damallsvenskan. Men hur går det egentligen idag? Nu har bolaget stängt böckerna för 2023 och de visar att bolaget fortfarande har en hel del kvar att bevisa.

Omsättningen landade på 1 miljon kronor, en marginell ökning från 2022 års omsättning på 920.000 kronor. 

Resultatet efter finansiella poster visar på en förlust på drygt 8 miljoner kronor. Vilket är en kraftig nedgång jämfört med föregående års förlust på 4,6 miljoner kronor. Bolagets kassa minskade också avsevärt, från nära 15 miljoner kronor till 4,8 miljoner.

Personalkostnaderna steg från 2,8 miljoner kronor 2022 till 4,1 miljoner kronor 2023.

Photon Sports leds av vd:n Anders Tånger. I styrelsen ingår förutom Hanna Marklund även ordförande Johan Einar Schiller och ledamöterna Lena Forsgren, Paul Balsom, Jonas Sjöberg, Jerk Zander och Lina Ådin.

Photon Sports har hittills rest totalt nära 28 miljoner kronor i riskkapital och har en värdering på 69 miljoner kronor enligt dataleverantören Eivora. 

Läs mer