Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mobilåtervinnaren Refurbly dubblar omsättningen

Artikel bild
David Lundgren Fetah, grundare och vd Refurbly. Foto: Press.

De ser sig som “Sellpy för telekom” – så går det för Refurbly.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Refurbly har byggt en affär kring att fixa upp gamla mobiltelefoner och sälja dem till kunder och företag. Bolaget liknar sig vid ett “Sellpy för telekom” och har som mål att äga hela telefonens livslopp – mobilen, abonnemanget, reparationen och försäkringen.

Nu har de stängt böckerna för 2023. Omsättningen ökade kraftigt till 45,1 miljoner kronor jämfört med 17,7 miljoner kronor året innan. Men det var inte bara omsättningen som gick upp, även förlusten ökade (om än betydligt mindre) – och landade på ett rörelseresultat på minus 6,4 miljoner kronor jämfört med minus 4,9 miljoner kronor i fjol. 

Personalstyrkan ökade enligt bokslutet från 7 till 8 personer och personalkostnaderna steg från 3,3 miljoner till 4,1 miljoner kronor. Bolagets kassa vände från minus 3,5 miljoner kronor till ett plus på 2,2 miljoner kronor.

Refurbly grundades 24 maj 2018 och leds av vd David Lundgren Fetah. Bolaget är känt för sin hållbarhetsfokuserade affärsmodell, och de har nyligen lanserat tjänsten Refurbly Flex som erbjuder mobiltelefonuthyrning.

Styrelsen består av Fredrik Nissen (ordförande), Kenneth Karlberg, Mikael Svelander, Jimmy Palmqvist och vd David Fetah.

LÄS MER: Ska hyra ut begagnade mobiler – lanserar ny tjänst

Läs mer