Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Minecraft-miljardären Markus "Notch" Persson tar en halv miljard i utdelning

Artikel bild
Bianca Ingrosso var en av de som var inbjudna till Markus Notch Persson megafest. Foto: TT/Istockphoto

Minecraft-miljardären Markus “Notch” Persson bjöd in den svenska eliten till ett rejält midsommarparty. 

Nu verkar han behöva fylla på plånboken.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Markus “Notch” Persson är svensken som byggde Minecraft, grundade Mojang och blev otroligt förmögen när han senare sålde sin skapelse till Microsoft för 18 miljarder kronor. Affären var en av de största svenska techhändelserna någonsin när den genomfördes 2015. 

Sedan dess har Markus Persson ibland gjort sig hörd på X men vi på Breakit har mest skrivit om när han ger sig själv ett slags månadspeng då och då – när plånboken börjar bli tunn. 

Pengarna han fick in från försäljningen av Minecraft la han nämligen i bolaget Notch Enterprises och de har sedan dess legat och puttrat där samtidigt som Persson har unnat sig utdelningar på ungefär en halv miljard titt som tätt. 

Och nu, mitt i sommaren, är det dags att fylla plånboken med lite färska miljoner. Precis som vanligt är det en utdelning på 500 miljoner kronor som Persson plockar ut ur bolaget. Händelsen inträffar strax efter att han har hållit en redig midsommarfest nere i Marbella där gräddan av den svenska techeliten var på plats. 

Även i vintras bjöd Markus Persson in till storfest, då för att fira det nya året. Då plockade han också ut en halv miljard strax efter att baksmällan lagt sig.

Läs mer