Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Köpte tillbaka Partykungen från krisande ägarna – så går det för festprissarna

Artikel bild
Joel Svensson, vd för Partykungen. Foto: Press

Så ser siffrorna ut när Partykungen blir svenskt igen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Förra veckan blev grundarna Jeff Jansson, Joel Svensson och Karl Söderström återigen ägare till Partykungen, e-handlaren som säljer prylar och utklädnader till allehanda festligheter med bas i Gävle. 

Då hade bolagets ägare, brittiska Wonder Group, ägt Partykungen i två år men hade under den senaste tiden fått finansiella problem. 

Men vad är det då för bolag som grundarna nu köper tillbaka? Vi har kikat i den färska årsredovisningen som precis har kommit in på Bolagsverket. 

Den avslöjar att omsättningen sjönk till 326,7 miljoner kronor förra året, jämfört med 353,5 året innan. Resultatet dök från 3,9 miljoner kronor i vinst till en förlust på hela 21 miljoner kronor. Förklaringen är att bolaget har tvingats göra reservationer för kreditförluster till låntagare som hamnat på obestånd, en rest från det tidigare ägarbolaget. Borträknat det landade rörelseresultatet för bolaget på ett plus på 777.880 kronor.

"Det finns flera anledningar till det men den främsta är att marknaden har förändrats det senaste året”, kommenterade Joel Svensson den minskade omsättningen tidigare i juli. 

“Våra största konkurrenter är inte längre fysiska butiker, utan kinesiska aktörer som säljer undermåliga produkter till väldigt låga priser. Utöver det har den höga inflationen drivit upp priserna samtidigt som konsumenterna fått mindre pengar över i plånboken och köpkraften har minskat."

MISSA INTE! Den 19 september är Breakits event E-com Day tillbaka! Hur agerar branschens ledare inför e-handelns stora comeback? På E-com Day samlas ledande entreprenörer, ledare och investerare från den nordiska e-handelsmarknaden för att djupdyka i strategier och fokusområden för 2024. Läs mer och säkra din plats här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer