Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klassiska e-handlaren Zoovillage i konkurs – har redan stängt ner

Artikel bild

De startade redan innan dot.com-kraschen – men nu är det slut.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av 90-talet klev internet in som en naturlig del av vårt vardagsliv. Små modem som gjorde sprakande ljud hördes från varje hem och irritationen över tonåringar som var ute på nätet hela dagarna och blockerade telefonlinjerna kunde ibland gå över ilska.

Så är det inte riktigt längre utan nu är det ytterst få som behöver välja mellan internet och telefon. 

Internetrevolution gjorde också att det startades flera bolag som ville dra nytta av den nya tekniken. För e-handeln blev boo.com ett stort fiasko som gick under men det finns ändå några kvarlevor från den tiden. Tradera grundades runt millenieskiftet och det gjorde även Zoovillage. Ett tag var det sistnämnda riktigt hett som e-handlare men under pandemin slog krisen mot bolaget rejält och trots att omsättningen ökade förra året går nu bolaget i konkurs, rapporterar sajten ehandel.se.

På bolagets hemsida meddelar de att de har tekniska problem men hoppas att kunna vara tillbaka inom kort.

Förra året ökade bolaget sin omsättning från 49,5 miljoner kronor till 74,9 miljoner kronor. Men det kom till ett högt pris och förlusten ökade från minus 1,1 miljoner kronor till minus 12,3 miljoner kronor.


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet. 

Läs mer