Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Brakförlust för Einride – går 1,3 miljarder back: “Vi har en tydlig plan”

Artikel bild
Linnea Kornehed Falck, grundare Einride och Robert Falck, grundare och vd Einride. Foto: Press

Miljardförlust för svenska satsningen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av förra året kunde vi avslöja att en ny storägare var på väg in i det svenska fraktteknikbolaget Einride. Green dragon hette bolaget och ledtrådarna ledde hela vägen ner till Schweiz (ni kan läsa mer om det här). 

Samtidigt som bolaget har varit på jakt efter kapital har en av grundarna hoppat av för att satsa på ett nytt hemligt bolag.

Men självklart har den vanliga verksamheten rullat på och nu kan Dagens Industri berätta hur det gick för bolaget förra året.

Omsättningen för Einride mer än tredubblades till 185 miljoner kronor förra året men vad som kanske inte är lika inspirerande är förlusten. Den ökade från minus 800 miljoner kronor till hela 1,3 miljarder kronor under 2023.

“Med fortsatt satsning på teknikutveckling och marknads- och kundexpansion är planen att nå ett jämnt resultat mot slutet av 2025”, säger medgrundaren och vd:n Robert Falck till tidningen.

“Hårdvarusidan är den begränsande faktorn. Kundefterfrågan finns, men det tar tid att bygga upp försörjningskedan”.

Einride har sedan starten totalt tagit in 2,7 miljarder kronor i kapital enligt datatjänsten Eivora. Bland ägarna finns förutom grundarparet EQT Ventures, Northzone, Capital Group och Nordic Ninja.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer