Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Creades sänker värderingen av Stabelo med 270 miljoner

Artikel bild
Sven Hagströmer, huvudägare i Creades, John Hedberg vd Creades och Hampus Brodén, vd Stabelo.

Investmentbolaget Creades sänker värderingen av Stabelo ännu en gång. De anser att värdet på bolaget har minskat med över än 600 miljoner kronor sedan deras egna investering 2022.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Värderingen i fintechbolaget Stabelo fortsätter att rasa enligt Creades. Det framgår av det noterade investmentbolagets senaste kvartalsrapport. När Creades under 2022 köpte sina 12 procent i Stabelo var värderingen 1,6 miljoner kronor, vid årsskiftet var den värderingen nere på 1,3 miljarder kronor. Det framgick av att Creades värderade sin egna andel till 150 miljoner kronor.

LÄS MER: Så går det för Mentimeter, Instabee, Apotea och ytterligare 7 av Sveriges hetaste techbolag

I den senaste kvartalsrapporten har Creades omvärderat sin andel till 118 miljoner kronor och den huvudsakliga anledningen till omvärderingen uppges vara den operationella utvecklingen i bolaget. Det skulle innebära en total värdering 983 miljoner kronor av Stabelo vilket är en minskning på 267 miljoner kronor. 

När Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson i oktober förra året gav sin dom, så var slutsatsen att “Stabelo är duktiga men att det just nu inte räcker för att stå sig i konkurrensen. Bolaget måste vänta på bättre tider – men det är oklart när dessa kommer”.

Läs mer