Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter padelhajpen – så går det för bokningsappen Matchi

Artikel bild
Daniel Ekman, vd Matchi. Foto: Press/TT

Breakit har tagit del av Matchis bokslutssiffror.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

De flesta minns nog hur padeln spred sig som en löpeld ver Sverige runt 2020, – för att bara några år senare resultera i en  padeldöd. Samtidigt växer padeln i andra länder, vilket till exempel Padeldirekt har rapporterat om.

Ett slags nav för raketsporter är bokningsappen Matchi. Via appen kan man boka tider och hitta partners att spela med. Även om padel inte är den enda racketsporten som går att boka via appen så har bolaget tidigare uppgett att det utgör en majoritet av bolagets affär.

För det brutna räkenskapsåret som slutade i april 2023 landade omsättningen på 95,2 miljoner, med en rörelseförlust på 75,4 miljoner kronor.

I år har bolaget bytt bokslutsperiod till kalenderår, och redovisar därför ett förkortat år på endast 8 månader.

Omsättningen där landade på 64,5 miljoner kronor, med en rörelseförlust på 41,1 miljoner kronor. Justerat för det förkortade året var alltså omsättningen på ungefär samma nivå, samtidigt som att rörelseresultatet förbättrades.

Medelantalet anställda gick under året från 84 till 82 personer. 

“Koncernen träder ur året med något färre medarbetare än när året inträddes, där istället för tillväxt på personalsidan under året har haft marknadstillväxt och kostnadseffektiviseringar i fokus med framgångsrikt resultat”, skriver bolaget i bokslutet. 

Förra året tog bolaget in 52 miljoner kronor i en nyemission. Värderingen sjönk då till 342 miljoner kronor (efter kapitalinjektionen), jämfört med 654 miljoner i föregående runda, enligt datatjänsten Eivora.

I kassan fanns 82,3 miljoner kronor vid årets slut.

“Baserat på upprättad plan för 2024 är det styrelsens bedömning att bolaget har tillräckligt med kapital för att säkra driften under kommande räkenskapsår”, skriver Matchi i bokslutet.

 

Läs mer