Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Teamtailor ökar kraftigt – satsar över hela världen

Artikel bild
Teamtailors team och vd Erik Andersson. Foto: Press

Teamtailor expanderar och rekryterar för att hänga med i efterfrågan. Under fjolåret ökade bolagets omsättning med 36 procent.

"Fokuserat på rätt saker under ett turbulent år".

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Rekryteringstjänsten Teamtailor har verkligen hittat en stadig takt i tillväxten de senaste fyra åren. Varje år har bolaget adderat ytterligare 90-100 miljoner kronor på omsättningen och under fjolåret ökade bolaget från 271 till 369 miljoner kronor. Det kan Breakit avslöja efter att ha tagit del av den färska årsredovisningen.

Enligt bolaget skedde en stor del av tillväxten internationellt. Teamtailor har bland annat satsat på marknader som Kanada, Colombia, Australien och Singapore med nya lokala dotterbolag.

“Teamtailor har under året anställt ett stort antal personer för att kunna möta den stigande efterfrågan från marknaden. Bolaget har även gjort stora investeringar i sin expansion”, går det att läsa i årsredovisningen med hänvisning till dotterbolagen som startats.

Samtidigt har rörelseförlusten ökat från 0,1 till 13,7 miljoner kronor.

Under fjolåret återvände också grundaren Erik Andersson som vd och ersatte den tillfälliga vd:n Sara Arildsson

I den internationella tillväxten är det fortfarande Europa som är största marknad för bolaget. Uppdelat på geografiska marknader utgör Sverige 122 miljoner kronor av omsättningen, övriga Europa 215 miljoner kronor och resten av världen 30,5 miljoner kronor.

“Den tillväxt som Teamtailor upplevde under 2023 beror till stor del på att organisationen har fokuserat på rätt saker under ett i världen turbulent år med höga räntor, hög inflation och osäkerhet.”

Största ägare i Teamtailor är David Wennergren, Erik Andersson och riskkapitalbolaget Sprints. Medelantalet anställda ökade från 223 till 276 totalt i koncernen mellan 2022 och 2023.

Läs mer