Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tillväxten stannade av för Maya Delorez – ägarna ger sig miljonutdelning

Artikel bild
Madelene Törnblom, vd och grundare Maya Delorez. Foto: Gustav Dalesjö

Tufft år för hästsuccén när tillväxten står och stampar och resultatet minskar.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

“Min vision har alltid varit att bolaget ska bli det största som finns inom hästsport”, sa Madelene Törnblom till Breakit när vi pratade med henne förra året. 

Då hade bolaget som hon startade efter att ha sålt en häst som hon ridit in sprängt 100 miljoner kronor i omsättning och gjorde en rejäl vinst.

Bolaget ifråga heter Maya Delorez och säljer ridkläder och tillbehör och måste verkligen betecknas som en succé.

Men 2023 får ses lite som ett hack i utvecklingskurvan. Efter att ha ökat successivt från 40 miljoner kronor i omsättning 2020 till 100 miljoner kronor 2022 stod omsättningen i princip still förra året. Vinsten sjönk något från 22,5 miljoner kronor till 20,5 miljoner kronor.

I bokslutet skriver Madelene Törnblom att fokus under 2024 ligger på att öka närvaron offline och göra det till en ännu större del av bolagets marknadsstrategi.

“Vi kommer att fortsätta att delta aktivt på mässor, tävlingar och event för att möta våra kunder ansikte mot ansikte och skapa starka band”, skriver hon.

Bolaget har, trots många propåer, inte tagit in något riskkapital utan ägs fortfarande av Madelene Törnblom och hennes pappa. Och de kan räkna med ett rejält miljonregn. I bokslutet går nämligen också att utröna att det bjuds på en utdelningen på 14,5 miljoner till ägarna. 

Läs också: Drog igång när hon var 20 – nu säljer hon för över 100 miljoner: “Jag är skitbra under press”

MISSA INTE! Den 19 september är Breakits event E-com Day tillbaka! Hur agerar branschens ledare inför e-handelns stora comeback? På E-com Day samlas ledande entreprenörer, ledare och investerare från den nordiska e-handelsmarknaden för att djupdyka i strategier och fokusområden för 2024. Läs mer och säkra din plats här.

Läs mer