Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Svenska pantutmanaren &Repeat går i graven: “En språngbräda till något större”

Artikel bild

Totalt tog bolaget in 76 miljoner kronor i riskkapital, enligt ägartjänsten Eivora.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

Svenska impact-utmanaren &Repeat drog igång med idén att vi skulle bli bättre på att återvinna i vardagen, genom att lansera ett pant- och retursystem för engångsförpackningar för restauranger.

Tidigt fick de tung uppbackning från bland annat Alliance VC samt affärsänglar som Magnus Wiberg och Patrik Hedelin.

Förra året blev bolaget en del av den finska förpackningsstartupen Kamupak. I samband med sammanslagningen klev &Repeat-grundaren Tor Espen Steinvik åt sidan.

Nu kommer beskedet att bolaget tvingas stänga ned sin verksamhet, vilket Impact Loop var först med att rapportera. 

“En fantastisk resa har tagit slut. Känner mig ledsen men hedrad att ha haft möjligheten att göra något mycket meningsfullt och arbeta med likasinnade kollegor, investerare, partners och kunder”, skriver Kamupak-vd:n Ilkka Puikkonen Linkedin och fortsätter: 

“Kampen mot det ökande förpackningsavfallet måste fortsätta. Vi lyckades starta något stort och kan lämna scenen med stolthet i hjärtat. Jag hoppas att rörelsen vi startade på Kamupak och &Repeat kommer att fortsätta i någon annan form och att arvet vi lämnade kommer att vara en språngbräda till något större.”

Anledningen tycks vara att bolaget inte har lyckats lösa sin finansiella situation.  

“Ända fram till denna dag har vi haft en stark förhoppning om att vi skulle kunna lösa vår ekonomiska situation och kunna fortsätta vårt uppdrag att skapa cirkuläritet inom take away-förpackningar och minska engångsavfallet. Nu har det tyvärr stått klart för oss att vi är tvungna att ta detta svåra beslut”, skriver Kamupak

&Repeat omsatte 7,7 miljoner kronor, med en rörelseförlust på -17,9 miljoner kronor under det senaste redovisade bokslutet 2022. 

Läs mer