Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Footway delar upp e-handeln och plattformen: "En milstolpe"

Artikel bild

Bolagets intäktsben separeras. Det är budet från Footway efter krisåren.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Börsnoterade Footway meddelar att bolaget ska dela upp e-handelsverksamheten och plattformsverksamheten.

Uppdelningen innebär att Footway Group startar en ny bolagsgrupp bestående av Ecom Group AB med fyra helägda dotterbolag: Eyewear Ecom AB, Sports Ecom AB, Footwear Ecom AB och Fashion Ecom AB. Footway Group överlåter sedan e-handelsverksamheten  till Ecom Group och dess dotterbolag.

Uppdelningen ligger i linje med bolagets arbete de fyra senaste åren med att dela upp e-handel och plattform i egna affärsområden.

Efter uppdelningen kommer moderbolagets intäkter huvudsakligen utgöras av försäljning av tjänster till företag som använder plattformen Footway+ (footwayplus.com) inklusive plattformsintäkter från Ecom Group AB med dotterbolag, heter det. Plattformsverksamhetens intäkter från bolagets egna butiker uppgick för 2023 till cirka 130 miljoner.

"Uppdelningen markerar en viktig milstolpe för bolaget. Vi har arbetat intensivt i fyra år med att finslipa vår plattform för att erbjuda e-handlare en kostnadseffektiv internationell expansion utan investering och krånglig integration. Plattformen används nu av 35 kunder och vi växer snabbt", säger Daniel Mühlbach, vd på Footway Group.

Footway har befunnit sig i kris de senaste åren och håller på att lämna en rekonstruktion bakom sig. I början av året skrev Breakit att ett viktigt steg i räddningsplanen tagits.

Då tog Footway nämligen in 50 friska miljoner kronor via en riktad emission.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer