Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

SaaS-bolaget Pihr ska göra lönerna rättvisa på storbolagen – köps upp av Monterro

Artikel bild
Gänget bakom Pihr, Magnus Flink, Erik Syrén och Magnus Drogell.

SaaS-bolaget Pihr vill blotta lönegapen hos storbolagen. Nu köps bolaget upp av Monterro i en affär som väntas värdera det till runt 100 miljoner kronor.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Riskkaptalbolaget Monterro har förvärvat en majoritet av SaaS-bolaget Pihr, som erbjuder en plattform för att kartlägga och sätta rättvisa löner på arbetsplatserna. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen. 

Med den nya ägaren i ryggen ska Pihr accelerera sin tillväxtresa i Europa, vilken bedöms vara en marknad med hög tillväxtpotential tack vare EU:s lönetransparensdirektiv.

”Deras mjukvara skapar stort kundvärde då den löser den komplexa manuella hanteringen av att kartlägga och säkerställa rättvisa lönesättningar, och de har redan idag en bra tillväxt med mycket nöjda kunder. Vi ser också möjligheter att bredda plattformen med ytterligare funktioner inom området pay equity”, säger Erik Syrén på Monterro som nu kommer att kliva in som styrelseordförande i Pihr.

Pihr grundades 2012 och har idag runt 500 kunder i Europa, däribland Electrolux, Strawberry, Atlas Copco och Sandvik. Ett av bolagets fokusområden är att hjälpa bolag kartlägga där det finns lönegap mellan män och kvinnor på bolaget. 

"Monterro är precis den partner vi letat efter. Deras kompetens och erfarenhet av att expandera mjukvarubolag internationellt är unik. Vi ser verkligen fram emot att få göra den här resan tillsammans med Monterro”, säger Magnus Drogell, grundare och vd på Pihr.

Ingen köpeskilling framkommer i pressmeddelandet men värderingen ligger på ungefär fyra till sex gånger de årligen återkommande intäkterna, vilket ger en prislapp på ungefär 100 miljoner kronor.

2023 hade Pihr en omsättning på 21 miljoner kronor och gjorde ett resultat på minus 4,8 miljoner kronor.

 

Läs mer