Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tidigare Kry-chefen och Izettle-profilen tar in 45 miljoner till sin startup – ska göra data tillgängligt för alla

Artikel bild
Johan Baltzar och Nino Höglund, medgrundare av Steep. Foto: Press

Steep, som vill göra det enklare att visualisera data, fyller på kassan igen. Den här gången backas bolaget med 45 miljoner kronor.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Vad får man om man tar en tidigare toppchef från fintech-bolaget Izettle och en från nätläkaren Kry och skapar ett team? En duo som vill göra livet lättare i form av skapa möjligheten att enklare visualisera data. 

Johan Baltzar, tidigare analyschef på Kry och Nino Höglund, som en gång i tiden titulerades designchef på Izettle, startade för tre år sedan bolaget Steep. De har utvecklat en produkt för att enklare visualisera data med dashboards där användaren enkelt ska kunna välja vilka KPI:er man vill följa och analysera.

Breakit har tidigare rapporterat om att uppstickaren håvat in 1 miljon euro, eller närmare 11 miljoner kronor, från profiler som Carl Pei, tidigare Oneplus och idag Nothing, Åsa Lidén, operativ chef på Pitch, och Peder Stahle, produktchef på Kry. Även Truecaller-profilernas investerarkollektiv Framtid var med i försåddsrunda, tillsammans med riskkapitalbolagen The nordic web ventures, Antler, Alliance, Inventure och Spotifys alumninätverk Greens.

Nu är det dags att fylla på kassan igen. 

Bolaget tar in 4 miljoner euro i en såddrunda, motsvarande 45 miljoner kronor. Pengarna kommer från riskkapitalbolaget Connect Ventures, samt från de redan befintliga investerarna Alliance VC,  Inventure, Antler och Greens.

"Vi byggde Steep för att alla ska kunna dra nytta av data som om de har fullt stöd från en dataanalytiker”, skriver vd:n och medgrundaren Johan Baltzar i meddelandet. 

Det nya kapitalet ska användas för att snabba på produktutvecklingen samt för att nå  fler företag globalt. 

Pietro Bezza, medgrundare och partner på Connect Ventures, kommenterar investeringen. 

“BI (Business Intelligence, redaktionens anmärkning) är det enda lagret i den nya moderna stacken utan en ny mångmiljardledare, och Steep bygger produkten för att lyckas med det.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer