Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Diamanter, träningstoppar och kungligt – så går det för Ebba Kleberg von Sydow

Artikel bild
Ebba Kleberg von Sydow. Foto:TT

Ebba Kleberg von Sydow har släppt sitt bokslut och Breakit kan berätta hur det går. Miljonerna rullar fortfarande in men vinsten nästan halveras för mångsysslaren.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Ebba Kleberg von Sydow slog igenom i Mediesverige med buller och bång under 00-talet, som redaktör för Expressen Fredag och senare Veckorevyn. Hon kom med en helt unik röst och var bland de första att ta in det lättsamma och tjejkodade i det populärkulturella finrummet. 

Det var då. Idag är Ebba Kleberg von Sydow väletablerad i mediebranschen sedan länge och verkar till stor del kunna göra det som hon tycker är kul. Hon driver bland annat livsrådspodden Sällskapet med Cecilia Blankens och Johanna Swanberg, SR-programmet Monarkerna, om kungligt, med Titti Schultz och modepodden Säker Stil med Emilia de Poret

Och det är bara början. Ebba Kleberg von Sydow säljer så kallad fine jewelry (alltså smycken av det ädlare slaget av guld och diamanter) och träningskläder på nätet, Ebba Sports, i respektive e-handel. Och hon är dessutom sedan ett tag tillbaka ägare av Insjöns Väveri, ett varumärke med anor från 1947 som hon var med och återupplivade. 

Det sistnämnda äger Ebba Kleberg von Sydow tillsammans med maken, tidigare Adlibris-vd:n Johan Kleberg samt Johan Frestadius. Alla tre är också ägare av Bookbinders Design.

Med tanke på allt som Ebba Kleberg von Sydow företar sig är det intressant att kolla in vad som sker i hennes eget bolag, Ebba von Sydow AB. I det ingår den journalistiska verksamheten, smyckes- och klädförsäljningen. 

Och en blick i bokslutet visar att omsättningen kom in på 17 miljoner kronor 2023, vilket kan jämföras med nästan 25 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2021/2022. 

Rörelsevinsten nästan halverades till 6,1 miljoner kronor, från 11,5 miljoner 2021/2022. 

Ebba von Sydow AB gör en utdelning på 2,7 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer