Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kod avslöjar: Spotify testar katastrofvarningar i Sverige

Artikel bild

Svenska techjätten Spotify är idag mest känd för musik och podcasts. Men nu verkar de vara påväg in på ett helt nytt område: Katastrofvarningar till allmänheten.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

Nyhetssajten Techcrunch rapporterar att bolaget testar ett system som skulle hjälpa till att sprida varningar för olika nödlägen till allmänheten. 

Koden i Spotifys app ska nämna fraser som "Nödlarm i Sverige", "Viktigt meddelande till allmänheten” och "Besök Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats för mer information", enligt nyhetssajten.

En presstalesperson på Spotify bekräftar till Techcrunch att den här sortens funktioner testas, och att det för närvarande endast görs i Sverige. 

"På Spotify genomför vi rutinmässigt ett antal tester i ett försök att förbättra vår användarupplevelse. Vissa av dessa tester banar väg för vår bredare användarupplevelse medan de flesta bara tjänar som en viktig inlärning", säger denne.

Funktionen ska först ha upptäckts av teknikexperten Chris Messina. Han spekulerar kring att det är drag för att få Spotify att få fler användare att aktivera sina notifikationer från appen. 

Det kan också handla om en mer allmän vilja att se Spotify som en nödvändig app att ha, enligt Techcrunch. Facebook har exempelvis länge erbjudit såkallade “Safety Checks” vid olika katastrofer. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer