Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Slog igenom på Östermalm och sålde på prestigevaruhus – nu går mobilskalsbolaget i stöpet

Artikel bild
Genrebild på mobilskal. Foto: Istockphoto

Det har stormat kring flera mobilskalsbolag – och nu har det blivit tufft för ett till.

The Case Factory kastar in handduken och ansöker om konkurs.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Mobiltelefoner finns det gott om, och kanske finns det nästan lika många skal. Det finns i alla fall en hel del bolag som ägnar sig åt att sälja mobilskal. 

När ett av dem, The Case Factory, drog igång för över 10 år sedan, var det genom en egen e-handel men även genom fysisk butik. Mobilskalen signerade företaget har även sålts i prestigevaruhusen NK och Harrods. 

Men nu har bolaget kastat in handduken. E-handlaren, som även sålde sina produkter i egen fysisk butik och genom återförsäljare, har ansökt om konkurs. Det skriver sajten e-handel.se. 

Konkursförvaltaren Jan Lindahl, vid Kaiding advokatbyrå, menar det kan bli klurigt att hitta nya ägare åt verksamheten.

“Processen är inte uppstartad än, men jag tror att det kommer att bli svårt. Om jag har förstått det rätt har de gamla ägarna gjort seriösa försök att hitta nya ägare, men inte lyckats”, säger han till e-handel.se. 

The Case Factory är långt ifrån det enda bolaget inom den här nischen som har stött på patrull. 

För några månader sedan rapporterades det om hajpade Nudient, som enligt uppgifter till Breakit ska ha varslat majoriteten av personalstyrkan. Även mobiltillbehörsförsäljaren och e-handelsbolaget Ideal of Sweden har haft det tufft. Under våren förra året sjösatte företaget ett sparpaket och närmare 30 medarbetare fick lämna bolaget. 

Under 2023 omsatte The Case Factory 1,2 miljoner kronor, med ett minusresultat på 1,3 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer