Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Terapi-appen Meela håvar in 30 miljoner – siktar på att bli lönsamma nästa år

Artikel bild
Tiffany Boswell, vd Meela. Foto: Press

Meela siktar på expansion och har precis sjösatt sin terapi-app i Storbritannien. Nu plockas 30 miljoner kronor i riskkapital in för att snabba på expansionen.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Med idén om att matcha ihop kvinnor med rätt psykolog och terapiform slog bolaget Meela igenom bruset i Svt:s pitchprogram Draknästet 2023. 

Sedan dess tycks företaget, som är grundat av Natali Suonvieri och Tiffany Boswell, ha gått som tåget. 

Breakit har tidigare rapporterat om att uppstickaren, som enkelt förklarat har utvecklat en terapi-app, tagit emot finansiering av en rad tunga namn. Grundarna fick tidigt med sig bland annat Pär-Jörgen Pärson och Annika Sten Pärson. Även investerare som Nora Baveys Unconventional Ventures, Calm/Storm och Mia Hemmingson finns med på ägarlistan.

Nu är det dags att fylla på kassan igen. 

Bolaget tar in närmare 30 miljoner kronor i form av riskkapital – genom att sälja nytryckta  aktier, som värderar bolaget till nästan 150 miljoner kronor, skriver Dagens industri. Rundan leddes av riskkapitalbolaget Peak. 

Det nyvunna kapitalet ska användas för att snabba på expansionen till Storbritannien, där tjänsten sjösattes i juni i år. 

”Efter de restriktioner som Storbritannien införde under pandemin är britter mer medvetna om sin mentala hälsa. Samtidigt har den konservativa regeringen dragit ner på offentlig vård. Så det finns ett stort behov av en tjänst som den vi erbjuder. Det känns viktigt. Storbritannien är en marknad jag känner väl”, säger Tiffany Boswell till tidningen. 

Under förra året landade Meelas omsätting på 2,2 miljoner kronor, en siffra som Tiffany Boswell hoppas på ska öka markant under 2024.

”Vi hoppas femfaldiga den siffran i år och siktar på att bli lönsamma i slutet av 2025”, säger Tiffany Boswell till Dagens Industri. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer