Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter Breakits granskning – grundaren har lämnat Billo: “Ett tydligt avstånd från varandra”

Artikel bild
Christofer Ädel-Carlsson är grundare till Billo. Foto: Billo / Well Fastigheter / Istock

Grundaren och tidigare storägaren Christofer Ädel-Carlsson lämnar Billo. Samtidigt står det klart att bolaget har säkrat ny finansiering – med halverad värdering.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

Billo grundades 2021 och vill precis som marknadsettan Kivra ta hand om vår digitala post, inklusive räkningar, bankinformation och känslig myndighetspost.

Det viktiga samhällsuppdraget står i kontrast till Billos grundare Christofer Ädel-Carlsson entreprenörsbakgrund. Den innefattar bland annat en minst sagt stökig konkurs som avslutades 2022. 

I den förlorade nästan 1000 bostadsintresserade privatpersoner sin förbokningsavgift på 20.000 kronor när fastigheterna i hans havererade projekt aldrig byggdes. Samtidigt gjordes “iögonfallande transaktioner” till Christofer Ädel-Carlsson, enligt konkursförvaltaren som pekade på att det i bolaget gjorts privata inköp av resor, kläder, elektronik – och en diamantring. Hela Breakits granskning finns att läsa om här.

Nu rapporterar Dagens industri att Christofer Ädel-Carlsson har lämnat Billo – och att parterna distanserar sig från varandra.

“Vi har tagit ett gemensamt beslut att det är bäst att Christofer lämnar Billo. Han kvarstår som en mindre aktieägare, men annars tar vi ett tydligt avstånd från varandra. Dels för att han ska kunna gå vidare, dels för att Billo ska kunna arbeta på”, säger Billos vd Johan Eklöf till DI.

Enligt Johan Eklöf äger Christofer Ädel-Carlsson idag mindre än 10 procent av bolaget. Han har inte varit anställd eller suttit i styrelsen i bolaget, men har sporadiskt jobbat som konsult i bolaget, vilket han inte längre ska göra.

Nyheten kommer samtidigt som Di rapporterar att Billo tar in 90 miljoner kronor. Detta sker till en värdering på “strax under 200 miljoner kronor” efter kapitalinjektionen, enligt vd:n. När Billo tog in kapital förra året värderades bolaget till 416 miljoner kronor.

Läs mer