Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nya draken Hellen Wohlin Lidgard säljer AI-bolag – här är entreprenören som köper

Artikel bild
Hellen Wohlin Liidgard, grundare Skillhabit, och Carolina Faxe, vd TicTac Group. Foto: Press

Malmöbolaget Tictac Group köper upp Skillhabit, bolaget som blandar edtech och AI och som grundades för fyra år sedan av affärsängeln och nya Draknästet-stjärnan Hellen Wohlin Lidgard.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Carolina Faxes Malmöbaserade edtech-plattform Tictac Group köper upp Skillhabit, ett bolag som använder AI i digital utbildning och som grundats av affärsängeln och serieentreprenören Hellen Wohlin Lidgard. Hon som för övrigt är ny investerare i den nya säsongen av SVT:s Draknästet och som skapade sig ett namn efter att ha grundat och tagit affärsanalysbolaget Pointer till en omsättning på 100 miljoner innan såldes till Bisnode. 

Hon är också spindeln i nätet i många entreprenörers kapitalrundor och exits, hennes bolag Quantum Leap var bland annat involverade när poddbolaget Perfect Day såldes till Bjön Ulvaeus storsatsning Pophouse. 

Hellen Wohlin Lidgard startade Skillhabit 2020 tillsammans med David Rejdemyhr. Bolaget leds idag av vd:n Charlie Torstensson och 2023 växte omsättningen till 4,8 miljoner kronor medan minusresultatet krympte till 1,2 miljoner. 

Affären beskrivs som en del av Tic Tac Groups strategiska resa mot att bli marknadsledande i Europa med den bästa tekniken och det mest omfattande utbudet av lösningar och tjänster inom utbildning. 

”Vi är väldigt glada över att välkomna Skillhabit till Tictac-familjen. Skillhabit har utvecklat en fantastisk plattform som använder AI för att för att förenkla och accelerera skapandet och leveransen av lärandet som upplevelse”, säger Carolina Faxe i en kommentar.

Hellen Wohlin Liidgard tar vid:

"Vi ser en perfekt matchning med TicTacs starka närvaro på marknaden och Skillhabits innovativa teknologi och fokus på slutanvändarens upplevelse”, säger hon.

Tictac Group omsatte 270 miljoner 2023, med en vinst på 35 miljoner.

LÄS ÄVEN: Nya drakar i tv-rutan – serieentreprenören och advokaten som blev riskkapitalist

LÄS ÄVEN: Malmöbolaget Tictac tar in mångmiljonbelopp från Bridgepoint

Läs mer