Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mark Zuckerberg sågar tech-kollegorna: Avtändande att äga AI

Artikel bild

Meta-chefen verkar tycka att det är för mycket hybris i techbranschen.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Mark Zuckerberg har ägnat många år åt att bygga upp en techjätte som ska rymma det mesta av mänskligt liv online. Han hade för ett par år sedan visioner om att bygga ett metaversum, ett alternativt digitalt universum, och döpte i den vevan om bolaget från Facebook till Meta. Men när det kommer till AI så tycker han inte att något bolag ska bli för allsmäktigt. Det säger han nu i en ny intervju på Youtube med Kane Sutter

”Jag blir själv ganska avtänd när människor i techindustrin pratar om att bygga ‘den enda sanna AI:n’. Det är nästan som att de tror att de kan skapa Gud eller någonting och det är inte det vi håller på med.”

Mark Zuckerberg fortsatte i intervjun trycka på att det behövs flera tjänster. 

”Det är inte som att det bara finns en app i telefonen som alla använder, eller en innehållsskapare som alla vill ha innehåll från eller en affär där alla vill köpa allt.”

Meta utvecklar såklart egna AI-modeller, precis som Open AI, Apple. Google och så vidare. Nyligen blåste det kring Meta när bolaget skickade ut en villkorsuppdatering till användarna om att Meta skulle få fri lejd att använda foton och inlägg som publicerats på Instagram och Facebook för att träna sin AI. 

Villkorsändringen, som trädde i kraft i veckan, har tillfälligt stoppats i Europa efter att myndigheter uttryckt oro för att planerna utgör ett hot mot den personliga integriteten.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer