Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så går det för techelitens favorit Majority – och hit går flytten från Sverige

Artikel bild
Magnus Larsson, vd på Majority. Foto: Press

Majority backas av Victor Jacobsson, Jacob de Geer och Hjalmar Winbladh. För att nämna några få. Idén om en digital bank för immigranter har fått in nästan en miljard i kapital.

Nu har Breakit tagit reda på hur det gick för fintechutmanaren förra året – och att bolaget ska flytta.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Majority, Rebtels avknoppade fintechutmanare, bygger produkterna hemma i Sverige men har sitt kommersiella fokus på USA och målgruppen alla som någon gång korsat en gräns. Och det är många människor i USA, runt 50 miljoner enligt bedömare. 

Kort kan man beskriva Majority som en digital bank för immigranter, för personer utan personnummer som vill använda sig av banktjänster, överföra pengar och ringa. 

För exakt en månad sedan skrev vi om att Majority fått rejäl uppbackning från den svenska techeliten. Bolaget tog in 200 miljoner kronor från profiler som Hjalmar Winbladh, Klarnas medgrundare Victor Jacobsson samt Izettlegrundarna Magnus Nilsson och Jacob de Geer.

Den annars inte så mediala Victor Jacobsson motiverade sitt stöd med att ”siffrorna talar för sig själva”. 

Och som ett brev på posten kommer här det senaste bokslutet från Majority. 

Omsättningen för koncernen landade 2023 på 151,6 miljoner kronor – en ökning med över 320 procent jämfört med omsättningen 2022 på 35,7 miljoner kronor. 

Rörelseresultatet å andra sidan landar på minus 323,9 miljoner kronor, ungefär en förbättring med 10 miljoner från föregående år. 

”Tillväxt kostar alltid. Ambitionen är inte att bygga ett mellanmjölksbolag, utan att bli en av de största i världen”, sa vd:n Magnus Larsson i en intervju med DI i maj.

Då avslöjade han att bolaget precis hade nått årligt återkommande intäkter på 430 miljoner.

I Majoritys bokslut för 2023 framkommer det också att Majority tar sitt pick och pack och lämnar Sverige. 2024 skapades ett nytt moderbolag med säte i USA, där Magnus Larsson är bosatt. Bolaget har sedan tidigare kontor i Florida, Texas och Sverige med totalt 140 anställda.

Totalt har Majority tagit in 900 miljoner kronor i fem rundor. Bland huvudfinansiärerna finns amerikanska Valar Ventures, danska Heartcore Capital samt Avid Ventures. Majority grundades 2019 av Magnus Larsson, Johan Dahlqvist, Jonathan Frisk och Johan Granlund. De äger runt 20 procent av bolaget.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer