Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Befinner sig mitt i största krisen – ordföranden sjukskriven i det dolda

Artikel bild
Jim Hagemann Snabe. Foto:TT

Northvolt befinner sig i kris med bakslag på bakslag.

Mitt i krisen så står Northvolt tillfälligt utan ordförande.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Samtidigt som Northvolt befinner sig i sin hittills värsta kris, med flera uppmärksammade dödsfall, produktionsproblem och BMW:s avbrutna order, så har bolagets ordförande Jim Hagemann Snabe varit borta i flera månader – vilket bolaget inte har kommunicerat utåt, skriver Dagens Industri.

Jim Hagemann Snabe, en tungviktare i det internationella näringslivet, har varit sjukskriven sedan i februari. Att den danska affärsmannen skulle komma att bli frånvarande berättades redan i slutet av januari av tyska konglomeratet Siemens, där han också är ordförande. Men Northvolt har inte sagt ett ord om det. 

Enligt uppgifter till DI så har inte vice ordföranden Carl-Erik Lagercrantz tagit över att leda styrelsen under sjukdomsperioden. Den som har klivit fram är i stället Wallenbergsfärens Tom Johnstone, skriver tidningen. 

Northvolts kommunikationschef Matti Kataja bekräftar DI:s uppgifter. På en fråga varför bolaget inte kommunicerat utåt att ordföranden är frånvarande säger han: 

”Vi har meddelat det till de målgrupper som vi bedömt bör ha tillgång till informationen”.

DI frågar också hur den kommunikationen rimmar med förberedelserna av en börsnotering och får då svaret: 

”En eventuell framtida börsnotering är ingenting som vi spekulerar i just nu.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer