Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Meitner ökar omsättningen – men också förlusten

Artikel bild
Teamet bakom Meitner, medgrundaren och vd:n Adrian Andersson i mitten. Foto: Press

Plattformen vill förenkla skolpusslet – så går det.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Edtech-bolaget Meitner, som grundades 2019 av då 20-åriga Adrian Andersson, har stängt böckerna för 2023. Resultatet landade på minus 10,2 miljoner kronor. I jämförelse med 2022 års förlust på minus 9,5 miljoner kronor. Däremot pekar nettoomsättningen uppåt för bolaget, med en ökning från 103.000 kronor 2022 till 900.000 kronor under 2023.

Meitners plattform lovar en helhetslösning för både lärarna och eleverna i allt vad gäller schemaläggning, kommunikation och närvarorapportering. Sedan bolaget grundades 2019 har Meitner expanderat och nu har plattformen drygt 250 skolor som kunder.

Tillväxten har lockat investeringar från olika profiler, däribland Jonas Eriksson, prins Carl Philip och Jacob de Geer. Bland styrelsemedlemmarna finns grundaren Adrian Andersson, som både är ledamot och vd, Bo Kaunitz, Johan Lundgren, Arne Engvall och Martin Andersson.

I februari köpte Meitner upp en schematjänst för att vässa sitt erbjudande ytterligare. Verktyget automatiserar schemaläggning och togs fram av Andreas Lundblad, som tidigare doktorerat inom datalogi på KTH, när han var föräldraledig. 

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer