Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Pareto Securities

Så tar du kontroll över din förmögenhet (på samma villkor som proffsen)

Artikel bild
Pavas Mehra och Stefan Wård, Pareto Securities.

Gjort exit eller helt enkelt bara landat i att det är läge att investera din förmögenhet på bästa sätt? ”Att skaffa dig bra förutsättningar är nyckeln”, säger Pavas Mehra på Pareto Securities.

Sätt dig in i det grundläggande när det kommer till aktiehandel. Hitta därefter bra sätt att få information om intressanta bolag samt tillgång till bra expertis, som mäklare och analytiker. Det är det mest basala när det kommer till att lyckas med dina aktieinvesteringar, enligt Pavas Mehra, chef för digital aktiehandel på investmentbanken Pareto Securities i Sverige. 

”Som entreprenör eller investerare gillar man ofta att ha kontroll över situationen. Det är en bra grund även när det kommer till aktiehandel och investeringar”, säger Pavas Mehra.

Djupgående analyser och professionell service

Många väljer att ta hjälp av Pareto Securities med sina investeringar. Ett av skälen är just att de backar upp med allt från en professionell plattform till omfattande service kring orderhantering och allt bakomliggande.

”Där lägger vi mycket tid och kraft. Vi vill inte ta över förvaltningen för våra kunder. I stället vill vi ge dem goda förutsättningar, exempelvis genom att presentera bra idéer och möjligheter baserade på djupa analyser och en nära tillgång till intressanta bolag. Vi bjuder till exempel regelbundet in våra kunder som kan vara intresserade av att köpa aktier i ett bolag för att lyssna på samt ställa frågor till frontpersoner för aktuellt bolag, där de berättar om deras utveckling och planer kopplat till bolagets ekonomi.”

I Sverige har vi många högintressanta bolag, inte minst på techsidan

För att möjliggöra en bred portfölj till sina kunder ger Pareto Securities tillgång till en närapå global aktiemarknad då de täcker de flesta börserna i Europa samt USA och Kanada.

”USA är drivmotorn inom aktiehandel. Därifrån kommer trender som återspeglas på andra marknader. Samtidigt finns det ett stort värde i att kunna handla från olika marknader. Bara lokalt här i Sverige har vi många högintressanta bolag, inte minst på techsidan” säger Pavas Mehra.

Eftersom stor del av handeln sker över olika marknader har man hos Pareto Securities lagt vikt vid att hitta bra valutalösningar för att i så stor utsträckning som möjligt eliminera valutaväxlingsavgifter, bland annat genom valutakonto eller nettoväxling. Man har som kund också möjlighet att handla i för- och efterhandeln.

”Det kan medföra tydliga fördelar att kunna handla redan innan aktierna blir officiellt tillgängliga på börsen.”

Starkt techfokus

Att techbolagen har relevant inverkan på hela aktiemarknaden är tydligt.

”De tre största bolagen Microsoft, Nvidia och Apple står tillsammans med Google och Meta för huvuddelen av vinsttillväxten på den amerikanska aktiemarknaden. Hur dessa bolag utvecklas kommer till stor del att avgöra hur den amerikanska marknaden och därigenom även den svenska aktiemarknaden utvecklas framöver”, säger Stefan Wård, analyschef Sverige på Pareto Securities.

Han resonerar vidare att vi i Sverige har en hög andel techbolag med spjutspetskompetenser som är väl positionerade att dra nytta av samma trender som de större, internationella techbolagen. Och för att kunna erbjuda tillgång till ett bredare utbud av techaktier bedriver Pareto Securities även onoterad handel.

”Det finns fina utsikter för svensk tech att kunna generera god vinsttillväxt som kommer återspeglas i positiv aktiekursutveckling”, konstaterar Stefan Wård avslutningsvis.

Nyfiken på hur Pareto Securities kan hjälpa dig med din aktiehandel? Läs mer här.

Fyra techbolag att hålla koll på, enligt Stefan Wård

1. Hexatronic
Fiberkabelbolaget har 18 tuffa månader bakom sig. Intäkter och vinst har fallit, aktiekursen likaså. Men nu verkar det ljusna. Efterfrågan i Nordamerika kan vara på väg tillbaka och då kommer troligen fler att bli positiva till aktien.

2. Storytel
Aktien i Sveriges största ljudboksbolag har dubblats sedan i höstas. Kan det fortsätta uppåt? Då gäller det för Storytels nya vd (Johannes Larcher slutar i höst) att styra bolaget mot fortsatt tillväxt, samtidigt som resultatet förbättras. En mycket spännande historia!

3. Fortnox
Älskad och skyhögt värderad. Men också impopulär och blankad. Hur ska det gå för bokföringsstjärnan från Växjö? Sveriges största SaaS-bolag Fortnox har tappat 20 procent av börsvärdet de tre senaste månaderna. Men bolaget, som har nästan alla Sveriges småbolag på sin kundlista, fortsätter att växa. När ska det vända?

4. Lime
Bolaget har en årlig omsättning på nästan 600 miljoner kronor, en hög tillväxt och är mycket lönsamt. Många kunder älskar den egenutvecklade CRM-plattformen. Ändå är Lime lite av en doldis på kapitalmarknaden. Det här bolaget bör du titta på innan alla andra gör det.

Vill du ta kontroll över din förmögenhet? Läs mer här om hur Pareto Securities kan hjälpa dig.


Informationen i denna artikel ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det satsade kapitalet.

Läs mer