Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Koenigsegg började brinna – uppmaningen: “Kör inte era bilar”

Artikel bild
Bilen förstördes totalt i branden i helgen. Foto: Youtube

En version av den svenska supersportbilen började oförklarligt brinna i helgen. Nu vill Koenigsegg utreda innan någon kör runt i dem igen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I en flyghangar utanför Ängelholm har Christian von Koenigsegg byggt upp ett av de mest omtalade bilsportmärkena i världen.

För svenskar i allmänhet är han kanske mer känd som en av drakarna i SVT:s Draknästet men nu har han fått andra problem att hantera. 

En Koenigsegg Jesko, en supersportbil från det skånska bolaget brann nämligen, till synes oförklarligt, upp i helgen, skriver Teknikens värld. Händelsen inträffade i Aten och nu vill bolaget gå till botten med vad det var som egentligen hände när den 40 miljoner kronor dyra bilen gick upp i rök.

Därför uppmanar de ägarna att hålla sig från att åka ut och köra i sina dyra bilar tills utredningen är klar. Än så länge rör det inte så många, totalt har bara 28 stycken Koenigsegg Jesko-bilar tillverkats.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer