Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lyft för e-handeln efter skatteåterbäringen – många shoppade från Kina

Artikel bild

Svenskarna klickade hem mycket och både dyrt och billigt i maj. Det visar Svensk Handels senaste e-handelsindikator. Var tionde svensk shoppade från Shein eller Temu.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Maj tycks ha varit en stark månad för e-handeln i Sverige. Svensk Handels e-handelsindikator för maj månad skattar e-handelns omsättning till 14,9 miljarder kronor, en ökning med 29 procent jämfört med maj 2023.

Mätning bygger på cirka 2000 intervjusvar om hur svenskarna näthandlar månad för månad. 

“Det är en urstark e-handelsindikator som sannolikt påverkats av att många svenskar fick sin skatteåterbäring under perioden”, säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel. 

Han syftar till att gemene man då fick utrymme att köpa kapitalintensiva produkter som möbler. Men det var inte bara dyra varor som klickades hem, enligt undersökningen. 

Var femte konsument uppger att de handlade från en utländsk hemsida i maj och totalt var det 11 procent av de tillfrågade som hade handlat från de kritiserade kinesiska billighetssajterna Temu eller Shein. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer