Sök

Mäklardödaren Hemverket får in kapital från nya storägaren Neqst

Hemverket

Grundaren och vd Imre Marton säljer huvuddelen av Hemverket. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Riskkapitalbolaget slukar en huvudandel av mäklartjänsten. Siktet är inställt mot expansion i både Sverige och internationellt.

Hemverkets nätbaserade mäklartjänst som funnits sedan 2008 slår mot de traditionella konkurrenterna. Arvodet är 10.000 kronor per objekt, oavsett vad slutpriset hamnar på. Säljaren sköter till exempel visningar själv och svarar på frågor från spekulanterna.

Nu går investeringsföretaget Neqst in med pengar i bolaget och blir största ägare. Exakt vilken summa det rör sig om vill inte Hemverkets grundare och vd, Imre Marton, svara på, men det är minst 20 miljoner kronor.

“Jag vill inte gå in på det i detalj men kan säga att vi kommer att spendera mellan 25 och 30 miljoner kronor i marknadsföring per år framöver. Det är alltså fråga om betydande summor. Vi är mitt i tillväxtfasen och har hittills inte gjort så mycket väsen av oss”, säger Imre Marton till Breakit.

2015 omsatte Hemverket 15 miljoner kronor och prognosen för 2016 är 40 miljoner.

På aktieägareslistan finns också de tidigare ägarna av Gekås i Ullared samt bolagets grundare och vd, Imre Marton.

“Det handlar inte bara om pengar utan vi ser Neqst som en aktiv och långsiktig ägare som även bidrar med kunskap om hur man hanterar en kraftig tillväxt och tar sig in på andra marknader, säger han.

Läs mer