Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Healthtech-bolaget Doctrin ökar – men går med brakförlust

Artikel bild
Anna-Karin Edstedt Bonamy, vd Doctrin. Foto: Press

Omsättningen ökar och förlusten minskar – men långt kvar till vinst.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Doctrin, det digitala hälsovårdsbolaget, har nyligen lämnat in sin årsredovisning för 2023. Rapporten visar en ökning i omsättning samt en minskning av årets förlust jämfört med föregående år. När Anna-Karin Edstedt Bonamy tog över som vd för ett par år sedan sa hon att de skulle gå med vinst “inom ett par år”. Det verkar dock vara långt till det.

Omsättningen för 2023 för hela koncernen uppgick till 42,3 miljoner kronor, en ökning från 38,5 miljoner kronor året innan. Årets resultat blev dock en förlust på 56,5 miljoner kronor, vilket är en minskning jämfört med föregående års förlust på 72,9 miljoner kronor. Doctrin har också minskat sina personalomkostnader från 68 miljoner kronor 2022 till 53,4 miljoner kronor. Bolaget har 48 anställda och avslutade året med en kassa på 8,6 miljoner kronor.

Doctrin AB, grundat 2016, är verksam inom hälsovårdssektorn och fokuserar på att utveckla och sälja mjukvara för hälso- och vårdindustrin. Bolaget har etablerat partnerskap med stora aktörer som Sophiahemmet och Praktikertjänst.

Styrelsen för Doctrin består av Staffan Lindstrand, ordförande, Håkan Winberg, Henrik Brehmer och Emil Billbäck.

Under åren har Doctrin säkrat kapital från investerare som Norrsken VC, och företagets totala värdering uppgår till cirka 73,5 miljoner kronor. Det totala kapitalet som bolaget har tagit in från investerare är omkring  403,8 miljoner kronor. Källa för bokslutsdatan är Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer