Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Malin Carlströms VC-fond vill rädda klimatet – det här letar Climentum efter nu: “Rätt sorts risk”

Artikel bild
Malin Carlström, Climentum. Foto: Press

För de allra flesta står det nog klart att AI är det hetaste segmentet just nu. Men tätt därefter kommer climatetech, och nya miljarder pumpas in varje månad.

Breakit har bland annat rapporterat mycket om impact-investeraren Norrsken. En av de mindre uppmärksammade VC-firmorna som satsar på detta är klimatfonden Climentum, som i Sverige rattas av Malin Carlström. I en intervju med Breakit berättar hon bland annat om:

✔ Firmans modell
✔ Hetaste segmenten att satsa på
✔ Största utmaningen: “Kritiskt behov”
✔ Vad som krävs för att fler ska bygga klimatbolag
✔ Planerna på ny miljardfond

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

Malin Carlström har en bakgrund inom miljöteknik och energiteknik. Hon har arbetat inom venture capital och industrin, senast med att sätta upp venture-teamet för ABB Electrification.

"Jag läste miljöteknik på Chalmers och har varit intresserad av miljöfrågor sedan barnsben. Redan 1998 programmerade jag en hemsida där man kunde beräkna sitt koldioxidavtryck. Så man kan säga att jag har varit i det här segmentet länge.”

Riskkapitalbolaget Climentum drogs igång av danskarna Stefan Mård och Morten Halborg 2022. Kort därefter rekryterades Malin Carlström in med sin bakgrund från att...

Läs mer