Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Zwapgrid

De har lösningen för att kommunicera med (nästan) alla nordiska ekonomisystem

Artikel bild
Leo Berghald, vd och grundare, Zwapgrid.

SaaS-bolag, banker och fintechbolag som vill förbättra processer kring lån och factoring kämpar ofta med höga kostnader och lägger mycket tid på att bygga integrationer. Med visionen att erbjuda den bästa infrastrukturen för att dela data, hjälper nu SaaS-bolaget Zwapgrid allt fler bolag att göra sina processer påtagligt smidigare.

Som tidigare vd för ett annat mjukvarubolag upplevde Leo Berghald att allt för stor del av utvecklarnas tid gick till att bygga externa integrationer mot externa system, i stället för att säkerställa att deras mjukvara var den bästa på marknaden. Då föddes idén till integrationsplattformen Zwapgrid, som idag erbjuder smidig tillgång till ett nätverk av nordiska ekonomisystem.

En enda integration

Genom Zwapgrids API kan banker, fintechbolag och SaaS-bolag med en enkel integration hämta och lämna data i alla de vanligaste ekonomisystemen för små och medelstora bolag.

”Det kan handla om data i form av fakturor som behövs för factoring eller uppgifter från bokföringen som används för att göra en kreditupplysning i realtid. Kunderna spar därmed mycket tid på att slippa bygga en unik integration för varje ekonomisystem”, säger Leo Berghald, vd och grundare av Zwapgrid.

Han förklarar vidare att det oftast krävs att man – i synnerhet som mjukvarubolag – har flertalet nya integrationer på plats för att kunna sälja och leverera till presumtiva kunder på en ny marknad.

”Genom att vi i vårt API arbetar med harmoniserad data räcker det om företagen bygger en enda integration mot vårt API. Därefter hanterar vi alla systemspecifika skillnader och dessutom de olika systemens varierande onboardingprocess, det vill säga hur man autentiserar sig och faktiskt aktiverar kopplingen. Visualisering och exempelvis kreditscoring byggs inte av Zwapgrid, utan av våra partners.”

En värld av system – med hög säkerhet

När ett företag tecknat avtal med Zwapgrid och kopplat upp sig mot deras API.1 öppnar sig en värld av system de byggt in i sitt nätverk.

”Det innebär att våra partners kan erbjuda sina kunder att dela data från några av de vanligaste ekonomisystemen i Norden, allt i realtid”, säger Leo Berghald, och poängterar samtidigt deras stora fokus på säkerhet:

”Zwapgrid har ingen insyn i vilka våra partners kunder är, vilket säkerställer GDPR och företagens samt bankernas höga krav på cybersäkerhet.”

Automatiserad administration och färsk data

Många använder Zwapgrids tjänster inom bolagsfinansiering, där företagaren kopplar upp sitt redovisningssystem mot finansiären.

”Finansbolaget kan då lättare och bättre överblicka risken samt automatisera administrationen kring finansieringen, både internt och för företagaren, genom automatiserad redovisning av avräkningsnotorna.”

Med våra lösningar kan en finansiär se data som är någon minut gammal

Även inom området kreditupplysningar finns vinningar:

”Ni som tittar på kreditupplysningar kan idag få data baserad på en årsredovisning som är upp till 1,5 år gammal. Med våra lösningar kan en finansiär se data som är någon minut gammal”, säger Leo Berghald.

Han understryker att man med Zwapgrids tjänster inte bara löser de traditionella utmaningarna med systemintegrationer.

”Vi säkerställer att våra partners – dygnet runt – har tillgång till sina kunders realtidsdata. Skulle exempelvis ett företag sluta betala sina leverantörsfakturor flaggas det hos vår partner direkt”, avslutar han.

Vill du se hur ni kan effektivisera era processer med Zwapgrids integrationsplattform? Läs mer här och boka en demo!

Läs mer